میلگرد پلی پروپیلن

میلگرد پلی پروپیلن و کاربرد آن در عمران و ساخت و ساز

میلگرد پلی پروپیلن یکی از محصولاتی است که از پلیمر پلی پروپیلن به دست می آید. پروپیلن جزء پلاستیک های ارزان قیمت و پرکاربرد در جهان است. میلگرد پلی پروپیلن در رنگ ها و اندازه های گوناگون تولید می شوند و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. این میلگردها از مقاومت بالایی برخوردارند و نیز در برابر خوردگی، جریان الکتریسیته و جریان مغناطیسی مقاوم اند. مقاومت کششی میلگرد پلی پروپیلن نیز بالا می باشد.

کاربرد میلگرد پلی پروپیلن

میلگرد پلی پروپیلن همانند دیگر میلگردهای پلاستیکی کاربرد فراوان و روزافزونی در عمران و ساخت و ساز دارد. میلگرد پلی پروپیلن دارای مزیت های ساختاری متعددی است که استفاده از آنها را در پروژه های ساخت و سازی و عمرانی گسترش داده است.

وزن کم و مقاومت بالای میلگرد پلی پروپیلن موجب شده تا از این میلگردها در ساخت ساختمان های ضد زلزله استفاده شود. این میلگردها وزن بنای کلی را کاهش می دهند و در حین وقوع زلزله به راحتی از سیستم بتن خارج نمی شوند و ریزش آوار را به حداقل می رسانند.

مشکل اصلی در استفاده از میلگردهای فولادی، اکسید شدن، خوردگی و پوسیدگی است که به تبع خود بر مقاومت و استحکام بتن اثر می گذارد. میلگرد پلی پروپیلن و به طور کلی تمامی میلگردهای پلاستیکی در برابر خوردگی و اکسید شدن مقاوم اند و استفاده از آن ها در سیستم آرماتوربندی بتون بدون افت در مقاومت خواهند بود.

در سیستم آرماتوربندی بتون ها نیز می توان از میلگرد پلی پروپیلن استفاده کرد. یکی از مزیت هایی که میلگردهای پلاستیکی در آرماتوربندی بتون دارند، ایجاد زاویه ی دقیق در شبکه ی آرمارتور درون بتون است. میلگردهای فلزی را معمولاً با زوایای ۴۵ یا ۹۰ درجه و با استفاده از دستگاه های خم و برش در شبکه ی آرماتور به کار می برند اما ایجاد زوایای دقیق تر با استفاده از میلگرد پلی پروپیلن یا دیگر میلگردهای پلاستیکی میسر خواهد بود چرا که این میلگردها دارای سیستم نری و مادگی هستند و در برخی نقاط به صورت زانویی در سیستم آرماتوربندی بتون به کار می روند.

هزینه کم تأمین میلگرد پلی پروپیلن موجب شده تا از این میلگردها در ساخت و سازهایی با میزان کاربری کوتاه مدت استفاده کنند. به طور مثال در ساخت و ساز ساختمان ها و سیلوهایی که قرار است تنها برای چند سال (۵-۳ سال) مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرند از میلگردهای پلاستیکی استفاده می کنند. این ساختمان ها معمولاً پس از پایان کاربری تخریب می شوند. بنابراین بهتر است تا در ساخت این اماکن حداقل هزینه را متحمل شویم.

میلگرد پلی پروپیلن

میلگرد پلی پروپیلن

پلی پروپیلن

پلی پروپیلن در زیرمجموعه ی پلی اولفین ها قرار می گیرد. این پلیمر نسبت به پلی اتیلن ها از استحکام کششی و دمای ذوب بالاتری برخوردار است.

پلی پروپیلن از تصفیه نفت بدست می آید. این پلیمر از توالی های تکراری C3H6 تشکیل شده و جای گیری فضایی مولکول های آن به صورت خطی است. پلیمر پلی پروپیلن از پلیمریزاسیون گاز پروپیلن و با استفاده از کاتالیزورهایی همچون تیتانیوم کلرید به دست می آید.

پلی پروپیلن با آرایش های فضایی مختلفی تولید می شود که هر کدام از این آرایش ها خواص و مصارف بخصوصی دارند. پلی پروپیلن ها را به دو دسته ی اصلی کوپلیمر و هموپلیمر تقسیم می کنند.

ایزوتاکتیک ها مهم ترین و پرمصرف ترین پلیمرهای پلی پروپیلن در صنعت هستند و دلیل این امر داشتن مولکول های منظم و رشته ای نسبت به دیگر پلیمرهای پلی پروپیلن است.

قیمت پلی پروپیلن به ازای هر واحد پلی اتیلن بیشتر است. اما به دلیل دانسیته و وزن مخصوص کمتر به لحاظ قیمتی با پلی اتیلن در رقابت است. وزن مخصوص پلی پروپیلن ۰٫۹ گرم بر سانتی متر مکعب است و این مقدار نسبت به وزن مخصوص پلی اتیلن کمتر است.

اشکال ساختاری مولکوهای پلی پروپیلن

اشکال ساختاری مولکوهای پلی پروپیلن

خواص پلی پروپیلن

این پلیمر و محصولات حاصل از آن در برابر رطوبت، روغن ها و حلال های معمولی مقاومت زیادی دارند.

دمای ذوب پلی پروپیلن در حدود ۱۷۰ درجه ی سانتیگراد است. پلی پروپیلن را می توان تا دمایی نزدیک به دمای ذوب حرارت داد. این پلیمر در دماهای بالا  نمی سوزد بلکه به حالت مایع تبدیل شده و با سرد کردن دوباره به حالت جامد بازمی گردد. تغییر حالات فیزیکی در این گرمانرم بدون تغییر یا افت در خواص آن رخ خواهد داد.

با وجود ضخامت های کم این پلیمر می توان نسبت به پایداری آن در برابر خم شدن اطمینان کامل داشت.

پلیمر پلی پروپیلن را می توان هم به عنوان پلاستیک و هم به عنوان فیبر مورد استفاده قرار داد. این مساله باعث شده تا موارد مصرف و کاربرد این گرمانرم در صنعت و همچنین در زندگی روزمره گسترش زیادی پیدا کند.

از دیگر خواص این پلیمر گرمانرم می توان به

  • سبک بودن
  • سختی
  • چقرمگی
  • مقاومت شیمیایی در برابر اسیدها و بازهای مختلف
  • و جلای سطحی

اشاره کرد.

پلی پروپیلن

پلی پروپیلن

کاربرد پلیمر پلی پروپیلن در صنایع و زندگی روزمره

کاربرد پلی پروپیلن را می توان در دسته های گوناگونی طبقه بندی کرد.

قالب تزریقی

از این پلیمر می توان به صورت قالب تزریقی و برای تولید انواع لوازم و تزئینات پلاستیکی خودروها، لوازم خانه و آشپزخانه، اسباب بازی و غیره استفاده کرد.

الیاف و نسوج

الیاف پلی پروپیلن را به جای میلگرد و شبکه ی آرماتور درون بتن می ریزند تا مقاومت آن را ارتقاء بخشند.

فیلم و ورق

پلی پروپیلن ها کاربرد بسیار زیادی در تولید فیلم ها و پوشش ها دارند و از این فیلم ها می توان استفاده های گوناگونی داشت

لوله

لوله های پلی پروپیلنی به دلیل داشتن استحکام و طول عمر بالا و همچنین مقاومت در برابر عوامل شیمیایی کاربرد بسیار زیادی در شبکه های لوله کشی بخصوص در ساختمان ها دارند. این لوله ها با استفاده از اتصالات یا بوشن های پلی پروپیلنی به یکدیگر متصل می شوند که البته جداسازی و تعمیرات آن ها نیز به سهولت امکان پذیر است.

شرکت شمش پلاستیک آزادی تولید کننده انواع محصولات پلی پروپیلن از جمله میلگرد پلی پروپیلن و ورق پلی پروپیلن. میلگردهای تولیدی این شرکت در اندازه ها و رنگ های گوناگون در بازار مصرف عرضه می شوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *