پلی پروپیلن (PP)

پلی پروپیلن

پلی پروپیلن (pp) و یا به اختصار ورق پ پ  (بوشن پ پ) یکی از پلاستیک های همه پر مصرف دنیا می باشد که برای اولین بار در دهه ۱۹۵۰ در مقیاس ازمایشگاهی،از پلیمریزاسیون مونومر پروپیلن (ورق پ پ)به روش زیگلر-ناتا با ساختار n(CH2CH(CH3)–) تولید شد و در سال ۱۹۵۴ میلادی تولید آن به صورت صنعتی آغاز شد.

از نظر شیمی آلی پروپان به پروپیلن ( ورق پ پ ) بسیار نزدیک است. در خانواده الکنها پروپان (C3H8) سومین عضو است و بعد از متان (CH4) و اتان (C2H6) قرار دارد. این ماده در دمای معمولی گاز است؛ در دمای ۱۸۷- درجه سانتی گراد جامد می شود؛ دمای جوش پروپان ۴۲- درجه سانتی گراد است ودر این دما به گاز تبدیل میشود.

مشخصات مکانیکی ورق پ پ یا بوشن پ پ پلیمر بهتر از پلی اتیلن ها است، همچنین تحمل در برابر حمله اسیدها و بازهای این پلیمر بهتر از پلی اتیلن می باشد، در نتیجه این پلیمر به طور گسترده ای در صنایع شیمیایی که به یک مقاومت متوسط نیاز است، استفاده می گردد.

پلی پروپیلنPP (ورق پ پ)به صورت عمده در شش دسته زیر تولید میشود:

۱٫ Injection Moulding (قالب تزریقی)

۲٫ Fibres (الیاف)

۳٫ Sheet/Film (فیلم و شیت)

۴٫ Blow Moulding (قالب بادی)

۵٫ Pipe (پایپ)

۶٫ Extrution Coating (روکش محافظ)

  • نقاط قوت ورق پ پ:
  • دارای مشخصات بالای شیمیایی
  • دارای مقاومت کششی بالا در میان پلی اولفین ها می باشد
  • نیروی ویژه ثقلی ویژه پایین
  • ماشین کاری آسان با ابزار مکانیکی و امکان جوشکاری
  • استقامت در برابر حرارت
  • نقاط ضعف بوشن پ پ:
  • در مقایسه با سایر پلیمرهای مهندسی دارای مشخصات حرارتی و مکانیکی پاییم تری از قبیل استحکام کششی و مقاومت ارتجاعی و فشردگی است.
  • نسبت به PE سختی بیشتری دارد و بنابراین دارای مقاومت کمتری به ضربه می باشد.
  • کاربرد پروپیلن (ورق پ پ):

مکانیکی: این پلیمر برای تجهیزات مکانیکی در شرایط محیطی خورنده استفاده می شود و نسبت به پلی اتیلن دانسیته بالا مقاومت کششی بهتری دارد

استحکام ابعادی بالا به خوبی مقاومت حرارتی

الکتریکی: مشخصات دی الکتریک عالی و استقامت در برابر هوا بهترین ویژگی آن برای کاربرد در این زمینه است.

شیمیایی: کاربرد گسترده پلی پروپلین ها در صنعت شیمیایی به سبب مقاومت بالا در برابر اسیدها و بازها می باشد. همچنین نسبت به پی وی سی تحمل حرارتی بالا تری دارد. این پلیمر در صنایع شیمیایی، گالوانیک و پتروشیمی برای تولید فلنج ها، والف ها و یاطاقان ها و غیره استفاده می گردد.

غذایی: دارای خاصیت بی اثر و برای تماس با مواد غذایی تأیید شده است.

ورق پ پ

ویژگی های پلی پروپیلن(بوشن پ پ):

چگالی کم  (۰٫۹ – ۰٫۹۱ g/cm3)، شفافیت بالا، مقاومت تخریبی در برابر استرس های محیطی، مقاومت کششی بالا، صلبیت بالا، مقاومت دمایی بالا (دمای ذوب شوندگی ۱۶۰-۱۷۰ ۰C)) )، مقاومت در برابر اسیدها و بازها و حلال ها، استحکام مکانیکی خوب، خواص خوب قالب گیری، بی بو و غیر سمی و غیر قابل حل در آب، تمایل به اکسیده شدن در هوای آزاد و حساسیت و تخریب نسبت به تابش پرتوهای ماورائ بنفش .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *